Atleten THOR Zwolle in top van Survivalrun Gendringen

Atleten THOR Zwolle in top van Survivalrun Gendringen
5 februari 2018 Danny

Atleten THOR Zwolle deden het zaterdag en zondag goed in de Survivalrun Gendringen. Er waren wedstrijden in alle jeugd en senior categorieën.

Bij de Lange Survivalrun finishte  Alexander van Dalfsen keurig bij de top 15. Hugo-Martijn de Vries (12e) en Eric van den Ham (7e overall en 1e veteraan 40+) manifesteerden zich sterk in de top van de Korte Survivalrun. Bij de oudste jeugdcategorie eindigde Merijn Stroomberg als 5e en pakte Gwen Kelderman zelfs de winst bij de jongste jeugdcategorie.

Op een kille maar zonnige zaterdag telde het 9 kilometer lange parcours veel afwisseling in ondergrond want iedereen begon op de atletiekbaan en denderde vervolgens over zand-, bos en akkerpaden van hindernis naar hindernis.

Merijn Stroomberg gaf bij de JSR-A het goede voorbeeld aan de overige Thorianen die in grote getale naar Gendringen waren afgereisd door als 5e te finishen. Hij hanteerde een hoog hardlooptempo en klom soepel door de verschillende hindernissen. Bij de Korte Survivalrun ging men zoals gewoonlijk erg hard van start. Er deden een paar THOR toppers door ziekte niet mee maar dat weerhield Hugo-Martijn en Eric van den Ham er niet van om zich bij de top van Nederland te nestelen. Hugo-Martijn werkte zich vanuit een latere startgroep naar voren en behaalde een keurige 12e plaats. Eric van den Ham wist zich na een week vol ziekte op souplesse met een 7e plaats zelfs nog bij de top 10 te plaatsen. Dit was wel genoeg om ook deze wedstrijd in de veteranenklasse te winnen.

Op zondag was het weer van een iets andere orde en dat speelde vooral parten bij een specifieke hindernis van de Midden-lange (MSR) en Lange Survivalrun. (LSR) Deze zogenaamde ‘postmanswalk’ was de 9e hindernis van 40 tot 60 hindernissen. Op een enkeling na ging iedereen kopje onder in het ijskoude water. In combinatie met de opstekende wind en tot het uiterste gaan leidde tot veel koude handen en daardoor gripverlies. Desondanks pakte Alexander van Dalfsen bij de LSR een 14e plek waarbij de laatste hindernissen op het tandvlees moesten worden gehaald. Bij de Midden-lange survivalrun (MSR) gingen meerdere Thorianen van start. Thomas Bervoets gleed al snel onderuit op het parcours en blesseerde zich flink. Een goede klassering was hierdoor voorbij maar weerhield hem niet om het parcours als 35e te volbrengen, net als Thijs Heutinck. Thom van Cappellen wist ondanks een enkelblessure een prachtige 15e plek te behalen. Dries Kelderman rinkelde de finishbel als 27e en kwam daarmee net 10 seconden tekort voor het podium.

Ondertussen namen enkele Thorianen in Engeland deel aan de Obstaclerun ‘Tough Guy’ wat de bakermat is van de huidige mud- en obstakelruns. Na een massastart met veel rook en lawaai denderde iedereen de startheuvel af om door allerlei moddergreppels en ijskoud water te klimmen en klauteren. Het wedstrijdaspect speelt hierbij een kleine rol aangezien het vooral gaat om het samen uitlopen van het parcours.

Op 11 maart staat de loodzware survivalrun in het Friese Kootstertille op het programma die bekend staat om heel veel zware hindernissen.