Jeugd domineert survivalrun Havelte

Jeugd domineert survivalrun Havelte
14 mei 2018 Danny

Op moederdag was het tijd voor de Survivalrun Challenge Havelte waar een grote groep jeugdleden van THOR Zwolle deelnam en hoe! Iedereen haalde ondanks de technisch zware hindernissen de finish maar met 1 derde, 2 tweede en 3 eerste plaatsen grossierde THOR in de prijzen.

De jongens recreatieve run 4.5 kilometer kende een afwisselend parcours met gelukkig veel water. De eerste vijf plaatsen gingen naar een Thoriaan met Jesper Snijders als algemeen winnaar. Het was een hevige strijd in de top drie. Juryan Paarhuis ging er na de start als eerste vandoor maar werd halverwege de run door Jesper bijgehaald. Na een slimme actie in een hindernis mengde ook Niels Berger zich in de strijd om de eerste plaats. Uiteindelijk moesten Juryan (2e) en Niels (3e) zich gewonnen geven aan het hoge looptempo van Jesper. Op enige afstand makten Thijs Weedage (4e) en Igor Hallman (5e) de top vijf compleet.

Ook bij de damesrun van 4,5km streden Thorianen om de kopposities met prachtige eindposities van Eline Berger (2e), Quinty Jansen op de Haar (4e) en Charlotte Pot (5e). Het afgelopen jaar is de manier van trainen enigszins aangepast en lijkt zich te laten gelden. Deze prestaties van nu hebben in ieder geval laten zien waar hard en slim trainen toe leidt. Het familiefeest werd compleet doordat de broer van Charlotte, Alexander Pot, samen met hun vader Antoon een 2e plek bij de ouder-kind run wisten te veroveren.

De koppelrun voor volwassenen ging over 6,5km met maar liefst 42 hindernissen. Dit weerhield Jurrian van Dam en Niels Wieringa er niet van om van kop af de winst op te eisen. Het hoge looptempo in combinatie met het sterk genoeg door kunnen klimmen weerhield andere koppels om in de buurt te komen.

Tot slot was het ook raak bij de competitieruns. In de jongenscategorie 10-12 jaar wist Wout Wilmink een puike 7e plek te bemachtigen. Bij de jongste meisjesklasse 8-9 jaar, toonde Gwen Kelderman wederom haar enorme talent met de 1e plek voor twee atleten van het Friese Udiros Outdoor.

THOR heeft op deze mooie moederdag dus maar liefst 3 eerste plekken gepakt, 2 tweede plekken en een derde plek. Alle jeugdleden genoten van deze mooie run in Havelte en konden moe maar zeer tevreden terug naar Zwolle om kort uit te rusten. Over twee weken is er namelijk weer een survivalrun en wel in Dronten waar veel Thorianen deelnemen.