Maak kennis met Thoriaan en trainer Theo van Cappellen!

Maak kennis met Thoriaan en trainer Theo van Cappellen!
18 januari 2021 Danny

Graag willen we jullie kennis laten maken met een vrijwilliger van Thor die achter de schermen of ervoor keihard aan het werk is zodat wij lekker kunnen sporten. En deze keer draait het allemaal om………. Theo van Cappellen!!!

Hoe oud ben je?
24 lentes jong!

Waar woon je?
Zwolle

Studeer je? Werk je? Of doe je allebei? Zo ja wat en waar?
Momenteel ben ik aan het afstuderen voor de opleiding Industrieel Product Ontwerpen aan het Windesheim. Mijn afstudeerstage doe ik bij ‘Mobstacle’ van Eric van den Ham.
Daarnaast ben ik druk bezig met mijn eigen onderneming ‘Cappellen Obstacle Products’!

Hoe ben je bij thor terecht gekomen?
Voordat ik aan survival begon deed ik fanatiek aan motocrossen, toen ik eenmaal ging studeren en op mijzelf ging wonen, kon ik helaas niet genoeg werken om deze sport te kunnen bekostigen. Ik zocht eigenlijk een sport die net zo zwaar zou zijn als motocross, alleen dan wat meer betaalbaar!
Mijn broer Thom van Cappellen deed al langere tijd fanatiek survivalrunnen bij Thor en vroeg mij een keertje of ik mee wilde trainen.
Op deze manier ben ik in contact gekomen met de sport, Thom gaf mij training en leerde mij de technieken van de sport. Niet veel later heb ik mij ingeschreven bij Thor en kom ik elke week meerdere keren trainen!

Doe je ook nog een andere sport?
Naast fanatiek survivalrunnen doe ik graag motocrossen, mountainbiken, zaalvoetballen en af en toe volleyballen.

Heb je wel eens mee gedaan met een wedstrijd? Zoja welke?
Aangezien ik nog niet al te lang survivalrun doe (zo’n anderhalf jaar), heb ik mede door de pandemie nog niet veel runs kunnen lopen. Ik heb twee runs gelopen als recreant, beide de middelange afstand, beide keren tweede geworden. Deze runs waren in Deest en Gendringen.

Welke run vond je het leukst?
De survivalrun in Deest vond ik het leukst, wellicht niet zo zwaar wat betreft hindernissen maar het zonnetje scheen en er heerste en leuke sfeer. Eigenlijk is dat zonnetje ook het belangrijkste aspect waarom ik Gendringen minder leuk vond, deze run was zo ontzettend koud dat ik weinig tijd had om ervan te kunnen genieten! 😉

Ben je meer van het hardlopen of van het klimmen?
Hmmm goede vraag, ik ben denk ik een beetje van beide. Mensen in mijn omgeving noemen mij wel vaak een aapje vanwege de manier van klimmen. Ik vind klimmen wel het leukst, vooral wanneer je nieuwe gekke routes gaat uitproberen waarvan je niet weet of het überhaupt kan! Dit kan ook mooi bij Thor, je kunt overal naartoe klimmen waar je wilt en nieuwe klimroutes bedenken!

Heb je nog tips voor andere?
Ik denk dat het erg belangrijk is om te blijven ‘spelen’ in de hindernissen, probeer een keer op een andere manier te klimmen of neem eens een gekke route die je nog nooit gedaan hebt, op deze manier leer je al spelenderwijs handig te worden met klimmen!

Wil je graag winnen of ben je een recreatieve loper?
Ik wil graag winnen, ik train ook echt om beter te worden!

Hoeveel dagen per week train je?
Zo’n 3 a 4 keer per week.

Welk onderdeel van de training vind je het leukst?
Klimmen natuurlijk! Het is ontzettend leuk om met vrienden nieuwe routes uit te proberen en elkaar uit te dagen!

Ben je thuis ook aan trainen met hardlopen?
Ik doe zo nu en dan hardlooptrainingen.

Wat vind je bij survivalrun heel moeilijk?
Ik ben erg slecht in zwemmen en heb ook snel last van de kou. Aangezien water over het algemeen koud is heb ik moeite om mijzelf nog warm te krijgen nadat ik in het water geweest ben, maar dat hoort natuurlijk wel bij survival! Moet ik in het vervolg maar harder gaan rennen, krijg ik het vanzelf warm!

Als hindernis vind ik denk ik planken zijwaards het lastigst.

En wat heel makkelijk?
Als hindernis vind ik monkey bars en triangels het makkelijkst, je kunt er zo lekker in zwaaien en voordat je het weet ben je al aan de overkant!

Waar zit voor jou de uitdaging?
Het proberen om steeds beter te worden, steeds sneller te kunnen klimmen of hardlopen. Jezelf pushen om elke training weer net wat beter te zijn dan de vorige.

Loop je liever met mooi weer of met slecht weer?
Ik ben een echte ‘mooi weer’ loper!

Welke hindernis bij Thor vind je het leukst?
Hmm lastige vraag, ik vind persoonlijk de gehele water hindernis combi echt supet vet! Ik vind het lastig om één specifieke hindernis uit te kiezen, het leuke aan survivalrun bij Thor vind ik dat je juist routes kan klimmen wat eigenlijk ‘niet hoort’. Rondlopen en kijken welke gekke route je deze keer gaat verzinnen vind ik wellicht de leukste ‘hindernis’ die er is!

Op welke dag(en) geef je training en aan welke doelgroep?
Ik geef op de dinsdagavond training aan de reguliere survivalrun groep.

Wat wil je met je trainingen bereiken?
Het allerbelangrijkste is dat mensen met plezier trainen en zo ongemerkt beter worden. Ik wil dat mensen met een glimlach naar huis gaan maar ook met een gevoel dat ze ‘iets gedaan hebben’.

Ik wil graag mensen leren hoe ze, met behulp van kleine slimme trucjes, steeds beter en sneller kunnen klimmen. Ook hoop ik mensen te kunnen aanmoedigen om nieuwe routes te gaan klimmen, anders naar een hindernisbaan te gaan kijken, welke route heb ik nog nooit geklommen? Op deze manier blijft elke training fris en leer je ontzettend veel over verschillende manieren van klauteren. Hoe gekker de route hoe beter!

Ik hoop in elke training een uitdaging voor zowel de beginner, als de gevorderde te kunnen bieden. Ook vind ik belangrijk dat elke training divers is.