Ongeslagen trilogie Survivalrun voor Thoriaan Eric van den Ham

Ongeslagen trilogie Survivalrun voor Thoriaan Eric van den Ham
18 juni 2018 Danny

De afsluitende wedstrijden van de nationale competitie Survivalrun vonden dit keer plaats in Harreveld. Alle topklasses gingen vandaag tekeer op een mooi uitgebalanceerd parcours met een schat aan variabele hindernissen. Eric van den Ham wist in de categorie heren 40+ voor het derde seizoen op rij ongeslagen de nationale titel te pakken.

De wedstrijd in Harreveld was de laatste van de twintig wedstrijden. De run kenmerkte zich door een mooie balans tussen afwisselende hindernissen en hardlooppaden met een zeer zware technische hindernissen kort achter elkaar vanuit een sloot. Aan het einde moest een taaie combinatiehindernissen over het water genomen worden om te eindigen in een hele lange straat met allerlei klimhindernissen. Mij de Middenlange Survival Run (MSR) van 14km miste Thoriaan Thom van Cappellen nét de hoofdprijs en moest zich tevreden stellen met een 2e plek in een zeer sterk deelnemersveld.

Tijdens dit seizoen deze diverse Thorianen erg goed mee in de top van Nederland. Bij de Lange Survival Run (LSR) haalde Alexander van Dalfsen een keurige 13e plek. Bij de Middenlange Survival Run (MSR) schaarde Dries Kelderman, Thomas Bervoets en Thom van Cappellen zich bij de beste 30. Bij de Korte Survival Run (KSR) haalde THOR Zwolle de meeste resultaten met Arjan Fuite (29e), Hugo-Martijn de Vries (24e), Nick Elshof (18e), Harm-Jan Sietsma (17e), Job Wille (13e), Jurrian van Dam (9e) en Eric van den Ham. (8e) Afgelopen twee seizoenen wist Eric ondanks zijn leeftijd zelfs 2x een 3e plaats te halen in het algemeen klassement. Leeftijd, groeiende concurrentie en fysieke ongemakken maakte dát podium niet haalbaar. Hij wist afgelopen drie jaar wel álle wedstrijden in de Korte Survivalrun vet 40+ op zijn naam te schrijven. Met 3x winst op rij blijft de beker definitief in Zwolle.