ONK KSR Dinxperlo run

ONK KSR Dinxperlo run
19 december 2022 Danny

Afgelopen zondag (18 december) was de run in Dinxperlo aan de beurt. De organisatie mocht opnieuw het Open Nederlandse Kampioenschap KSR organiseren omdat de run vorig jaar de avond van te voren was afgelast wegens Corona. Met een gouden zonsopgang liepen de eerste atleten bij -7 door de witte weilanden. Met een licht windje was de gevoelstemperatuur -12.
De organisatie wist het sfeervol te maken door veel vuurkorven te plaatsen bij de hindernissen. Mooi om te zien dat de vrijwillers met kerstmutsen liepen en soms als kerstboom verkleed waren zodat iedereen kon pieken.

De run bestond uit 5 lussen waarbij de atleten elke keer weer op het trainingsterrein van Try-out survivalrunvereniging Dinxperlo terug kwamen. Zo kon het publiek goed meegenieten en flink aanmoedigen. Er waren weinig enkelvoudige hindernissen. De vele combi’s deden een flinke aanslag op de onderarmen.

Een vijftiental Thorianen waren afgereisd naar het koude Dinxperlo.
De gebroeders van Cappellen startten in de eerste startgroep en waren snel weg. Thom van Cappellen is wederom Nederlands kampioen geworden bij de KSR.
Broer Theo heeft ondanks een niet optimale voorbereiding toch een mooie 5e plek behaald. Dries Kelderman stond gedreven aan de start om zijn titel te prolongeren als Nederlands kampioen 50+. Tot 1 minuut voor de prijsuitreiking leek het hem te lukken maar een atleet vanuit de laatste startgroep wist de 1e plek af te pakken door zijn thuisvoordeel.
Dries heeft toch een mooie 2e plek gepakt. Helaas viel Jeroen Schuurman ook om die reden van het podium af en behaalde een 4e plek. Wel dik tevreden over zijn prestatie. Quinten Bierenbroodspot stond met minimale trainingsarbeid aan de start bij de JSR 15-17. Hij eindigde op de 26e plek. Bij de JSR 12-14 vertrok Gwen Kelderman pijlsnel door een goede swingover. Ze begon met veel enthousiasme omdat het een zware klimrun zou worden waar ze vrij goed in is. Ze eindigde daardoor ook op een verdiende 3e plek!
We willen speciaal de jongste jeugd (JSR 10-11) benoemen want het was voor hen ook een hele zware run aangezien ze het meerendeel van de hindernissen op dezelfde wijze als de andere categorieën moesten klimmen. Zo hebben Tygo, Bram en Ernes toch de wedstrijd goed uitgelopen ondanks de zware omstandigheden. Complimenten!

Het was al met al een mooie winterse dag. En we zijn trots op onze Thorianen!!

Op 8 januari mogen de atleten van de LSR weer aan de bak in Beltrum!