Thom van Cappellen 3e op NK korte survivalrun

Thom van Cappellen 3e op NK korte survivalrun
10 september 2018 Danny

Het survivalrun seizoen 2018/2019 begon dit jaar bijzonder met het Nederlands Kampioenschap korte survivalrun in Gennep. Een wedstrijd van 8,5 kilometer waarbij 45 hindernissen genomen moesten worden. Na een zomerperiode zonder wedstrijden was het voor iedereen weer even aftasten. Gennep staat bekend om de vele loopstukken door weilanden en andere lastig beloopbare ondergronden.

Bij afwezigheid van de titelverdediger Stijn Elferink was het een spannende strijd wie van de toppers er dit jaar met de titel naar huis zou gaan. Na een zeer snelle start pakte Thoriaan Thom van Cappellen direct de leiding en hij wist een groot gat te slaan op de rest van zijn startgroep. De concurrentie was echter sterk en na enkele kilometers moest hij Ruben Dinkelman en Joey Bakker toch voor laten gaan. Bij het houthakken had Ruben geluk, zijn stammetje was rot vanbinnen. Eén harde klap was voldoende om de koppositie flink te verstevigen en vast te houden tot aan de finish. Joey en Thom hebben tot aan het kajakken gestreden om de 2e plaats. Joey (2e) bleek voldoende over te hebben om deze plek vast te houden, kort gevolgd door Thom (3e).

Naast Thom houden ook andere Thorianen de eer van onze vereniging hoog. Zo wist Eric van den Ham ondanks een mindere voorbereidingsperiode toch een solide race te lopen en hiermee 4e bij de veteranen 40+ te eindigen en 15e overall. Ook Niels Wieringa liep een goede race. Na een snelle start en behoudt van tempo tijdens de run, eindigde hij op een mooie 19e plaats. Bij de dames wist Kim Lammers bij haar eerste wedstrijd voor THOR goed te finishen, met een 21e plaats een mooie klassering.

Ook Hugo-Martijn de Vries 30e, Robert Ruiter 39e, Jeroen Bolks 50e wisten binnen de top50 op het NK te eindigen.

We kijken als THOR terug op een zeer geslaagd kampioenschap en kijken vooruit naar een mooi survivalrun seizoen! Aankomend weekend zal de eerste wedstrijd over de middellange en lange afstand gelopen worden in Udenhout.