Thom van Cappellen wint tweede ThorRun

Thom van Cappellen wint tweede ThorRun
1 juli 2018 Danny

Thom van Cappellen is zondag winnaar geworden van de tweede editie van de ThorRun. De atleet van THOR Zwolle werkte een thuiswedstrijd af en kwam na negen kilometer als eerste over de streep. Hij bleef nummer twee Ruben Dinkelman tweeënhalve minuut voor, terwijl Zwollenaar Jelle Willems als derde over de meet kwam. Bij de vrouwen ging de zege naar Vera Mensink uit Eibergen.

De wedstrijdloop van de ThorRun ging over negen kilometer en startte op het nieuwe trainingsparcours van THOR aan de Marsweg. Daarna liepen de deelnemers naar Park De Wezenlanden, om vervolgens koers te zetten richting de binnenstad. Van Cappellen was in eigen stad overduidelijk de sterkste. De Zwolse atleet voldeed de negen kilometer in een tijd van 57 minuten en 31 seconden en daarmee bleef hij de concurrentie ruim voor. Nummer twee Ruben Dinkelman noteerde een tijd van 1 uur en 11 seconden en nummer drie Jelle Willems kwam na 1 uur, 5 minuten en 43 seconden binnen. Jarne Koobs uit Staphorst en Jeroen Alink uit Vries completeerden de top vijf.

Bij de dames vielen er geen Zwollenaren in de prijzen. De eindzege ging naar Vera Mensink uit Eibergen, die een winnende tijd van 1:16:26 liet noteren. Alinda ten Hoor uit Hijken werd tweede, Sanne de Jonge uit Dronten eindigde als derde. De recreatieve run over vijf kilometer was een prooi voor Jarno Visser uit Kootstertille, terwijl Zwollenaar Rens Winkler tweede werd.