THOR RUN met record aan deelnemers uitverkocht

THOR RUN met record aan deelnemers uitverkocht
29 juni 2018 Danny

Uit heel Nederland maar vooral ook uit de regio komen zondag 1 juli a.s. sporters naar Zwolle voor de 2e editie van de THOR RUN. De sport survivalrun blijft maar groeien in populariteit omdat het leuk, veelzijdig en stoer is. Met 1100 atleten aan de start is er een record aan deelnemers waardoor de 2e editie van de THOR RUN uitverkocht is.

Zwolle kent met THOR Zwolle sinds negen jaar een serieuze club waar je op een gevarieerde en leuke manier fit kan worden en blijven en specifiek kan trainen voor survival- of obstacleruns. Het event THOR RUN maakt het voor nog veel meer mensen mogelijk om de sport uit te proberen of om de competitie met zichzelf of anderen aan te gaan. Het parcours meandert vanaf sportpark Marslanden via Park Weezenlanden tot aan het centrum van Zwolle. Onderweg komt men diverse obstakels tegen die lang niet allemaal even makkelijk zijn omdat deze naast kracht ook bepaalde technieken vergen. Steeds meer deelnemers trainen dan ook gericht naar een wedstrijd als deze toe.

Bij de start op het terrein van THOR Zwolle moet men kort achter elkaar een flink aantal obstakels overwinnen en datzelfde geldt voor het einde van de run. Onderweg krijgt men vooral boven het water voor paviljoen Weezenlanden en bij het Kerkbrugje iets speciaals voorgeschoteld. Atleten nemen deel aan de 9km wedstrijd, 5km recreatief of 1km ini-minirun. Voor deze laatste categorie geldt dat men op de dag zelf nog ter plekke in kan schrijven en nog wel mee kan doen.

Om 09.30uur gaat de eerste startgroep van start met o.a. de winnaar van vorig jaar, Thoriaan Thom van Cappellen uit Zwolle, Nederlands beste Korte Survivalrun Ruben Dinkelman uit Lochem en OCR/top 10 atleet middenlange Survivalrun Frans Mussche uit Staphorst. Vanuit THOR kunnen er nauwelijks atleten deelnemen aangezien deze vooral noodzakelijk zijn in de organisatie van de THOR RUN.