Job Wille 3e bij Survivalrun Steenbergen

Job Wille 3e bij Survivalrun Steenbergen
9 mei 2018 Danny

Een kleine groep atleten van THOR Zwolle ging vandaag naar het Brabantse Steenbergen om deel te nemen aan de sterk aangepaste Survivalrun in de korte klasse van de competitie. Het parcours van 7.5km ging over akkers, sloten en zandpaden met onderweg 30 diverse obstakels. Vanuit de eerste startgroep waren Thorianen Jurrian van Dam, Eric van den Ham en Job Wille snel weg. Het parcours kende veel verschillende en pittige obstakels maar dat hield Job Wille er niet van om in dit atletengeweld een podiumplek te bemachtigen.

De atleten moesten de eerste 800m afleggen met een houten stam om deze vervolgens door te hakken. Dit ging Eric van den Ham verrassend slecht af en kwam gelijk op ruime afstand van de eerste startgroep. Job Wille en Jurrian van Dam hakten echter goed en konden prima mee in het hoge hardlooptempo van Joey Bakker uit Arnhem en Edward Goodijk uit Sexbierum. Al snel moest iedereen diep door het nog koude water wat bij enkelen invloed had op de spieren. Jurrian van Dam, kort gevolgd door een kleine kopgroep, zette halverwege de run een versnelling en wist de kop te houden tot vijf obstakels voor de finish. Het looptempo was wellicht net iets te hoog waardoor het in combinatie met klimmen net teveel bleek bij een erg complexe combinatiehindernis. Jurrian moest hier rust op de plaats nemen waardoor de kleine kopgroep hem bijhaalde. Joey, Edward en Job wisten op hun tandvlees de combinatiehindernis wél ineens te overwinnen en namen toen een beslissende afstand waarbij Joey Bakker uiteindelijk de eindoverwinning opeiste, kort gevolgd door Edward Goodijk en Job Wille.

Vanuit een latere stargroep startte Thorianen Niels Wieringa, Jeroen Bolks en de steeds sterkere Hugo-Martijn de Vries. Niels en Jeroen plaatsten zich keurig als 23e en 25e waarbij Hugo-Martijn een enorme opmars naar voren maakte om uiteindelijk een 6e plaats te veroveren. Zijn beste prestatie tot nu toe en weer een stap dichterbij een wedstrijdlicentie voor de Topklasse. Jurrian van Dam wist ondanks de ‘parkeeractie’ door zijn enorme wilskracht een keurig 9e plek te veroveren. Eric van den Ham viel met een 11e plek net buiten de top 10 maar behaalde hiermee nog net de 1e plaats in de categorie veteranen 40+. Kort achter Eric eindigde de sterke Ruud van Oudenallen uit Woerden. De hele run was het stuivertje wisselen tussen de twee heren maar was Eric beslissend in de laatste 2 hindernissen.

Met vier (4) atleten bij de beste 11 konden de atleten van THOR Zwolle weer trots terug naar huis om zich deze week voor te bereiden voor de Survivalrun in Oldenzaal van aankomend weekeinde.