Thoriaan Niels Wieringa dendert naar de top bij ijskoude survivalrun Kootstertille

Thoriaan Niels Wieringa dendert naar de top bij ijskoude survivalrun Kootstertille
1 maart 2019 Danny

Thoriaan Niels Wieringa dendert naar de top bij ijskoude survivalrun Kootstertille

De zuidwester storm maakte de toch al zware Survivalrun Kootstertille episch koud. Diverse deelnemers vielen met onderkoeling uit en menig topper haalde de laatste hindernissen niet meer. Een ware strijd tegen de elementen waarbij Thom van Cappellen een 3e plaats bij de MSR haalde en Niels Wieringa letterlijk naar een 4e plek in de KSR denderde.

Bij de survivalrun in het Friese Kootstertille moesten de atleten een zwaar drassig parcours in combinatie met allerlei creatieve maar daardoor zware hindernissen overwinnen. Daar kwam nog eens bij dat de wind opstak met natte sneeuw. Desondanks moest iedereen vrij snel door het koude water om daarna verder te rennen. Deze run kende veel combinatiehindernissen met lainen, tarzanzwaaien, dunne touwtjes zijwaarts en netten onder bruggen door. Bij één hindernis moest men via het omklemmen van boomstammen verder zien te komen om bij de enorm zware eindhindernis o.a. via zwevende planken zijwaarts te klimmen.

Bij de Middenlange survivalrun survivalrun (MSR) van 14km nam Thom van Cappellen van THOR Zwolle al snel de leiding. Met nog ca 3km te gaan kwam hij moeilijk door een touwwerp hindernis. Hier kwamen zijn concurrenten Jesse de Heer en Kerst Wind hem voorbij met laatstgenoemde als uiteindelijke winnaar. Thom houdt met deze uitslag nog steeds zicht op het podium van de Nationale competitie met de run van Bathmen begin april voor de boeg.

Bij de Korte Survivalrun van 9km ging men erg hard van start. Thoriaan Niels Wieringa liep echter volgens zijn eigen tactiek en versnelde pas halverwege de run. Met een ongekend hoog hardloop- en klimtempo haalde hij atleet voor atleet in en verraste met zijn vierde plek in een tijd van 1uur en 6 minuten de top van Nederland. De top drie bestond dit keer uit Frans Mussche uit Staphorst (3e), Tom Wagemans uit Wesepe (2e) en Erik Mentink uit Dinxperlo (1e) . In de eindhindernis werd het hierdoor nog wel spannend want het laatste deel kon hij alleen nog maar aan zijn ellebogen hangen en de finish halen.

Naast de topprestaties leverde diverse Thorianen mooie resultaten door deel te nemen aan deze zeer pittige run en waar menigeen op heel veel doorzettingsvermogen de finish haalde. Een mooi resultaat voor THOR Zwolle met over twee weken de korte survivalrun door de bossen van Zeist.