Thorianen goed op dreef bij enorm warme Dronterland Survivalrun

Thorianen goed op dreef bij enorm warme Dronterland Survivalrun
27 mei 2018 Danny

Ondanks de hitte namen meer dan 1500 atleten deel aan de 5e Survivalrun Dronten, ook wel de Dronterlandrun. Vanwege het lustrum was het parcours aangepast en het laatste deel verzwaard met finish midden in het centrum. Vanuit THOR Zwolle nam jong en oud deel aan deze editie met Jurrian van Dam op een prachtige 4e plek.

De eerste startgroep van van 20 ateleten van de topklasse Korte Survivalrun (KSR) ging er als een komeet met Thoriaan Job Wille aan kop vandoor en beklom massaal de eerste hindernis. Deze hindernis bezweek ter plekke maar de gelukkig kon iedereen door en wist de organisatie de hindernis met veel moeite en goed gereedschap snel te repareren. Ondertussen denderde de kopgroep door over veel gras-, zand- en bospaden. Onderweg moest men diverse relatief korte hindernissen overwinnen. De gevestigde top drie nam na ¼ parcours de leiding over Job Wille. Tussendoor moest iedereen door talloze waterhindernissen wat een welkome verkoeling bracht. Onder leiding van Nederlands kampioen Ruben Dinkelman nam de top drie afstand. Joey Bakker kroop vanaf de derde plek echter steeds dichterbij de nummer twee, Werner Valk. Op meer dan een minuut volgde Berend Castelein die een lange tijd een strijd voerde met Thoriaan Eric van den Ham. Eric maakte bij een dubbele balkenbrug echter twee fouten waardoor Berend weg kon komen en enkele anderen Eric bijhaalden. Hierbij zat Thoriaan Jurrian van Dam die beetje bij beetje de achterstand op Berend Castelein goedmaakte.

Op het laatste deel van het parcours moest iedereen een stevige balk meenemen om deze vlak voor de eindhindernis door midden te hakken. Joey Bakker nam vlak hiervoor de kop over en wist met uiteindelijk 1 minuut voorsprong te winnen. Voor de 2e plek was de eindhindernis bepalend. Werner Valk en Ruben Dinkelman doken er tegelijkertijd en kwamen er nagenoeg ook tegelijkertijd uit. Met en felle eindsprint wist Ruben met 1 seconde voorsprong de 2e plek te bemachtigen. Ondertussen was Thoriaan Jurrian van Dam komt genaderd op Berend Castelein. Ook hier bleek de eindhindernis bepalend met uiteindelijk het voordeel voor Jurrian van Dam die hiermee als 4e en beste Thoriaan finishte.

Kort hierachter een zestal die elkaar weinig tijd verschil gaven. Veteraan en Thoriaan Eric van den Ham begint weer een beetje op niveau te komen door overall als 9e te finishen maar ruime voorsprong op de 2e veteraan Roel de Ruiter uit Bathmen. Met nog 1 wedstrijd te gaan in de Korte Surivalrun heeft Eric de strijd in de competitie hiermee veilig gesteld.

Thorianen Harm-Jan Sietsma (12e), Job Wille (16e) en Nick Elshof (25e) wisten een mooie klassering te scoren. Zondag 3 juni aanstaande vindt het open NK Lange Survivalrun (LSR) plaats in het Friese de Knipe om op 17 juni in Harreveld de competitie af te sluiten. Om het seizoen met stijl af te sluiten vindt op zondag 1 juli de THOR RUN plaats.