Gwen Kelderman over de survivalrun Havelte 2019

Gwen Kelderman over de survivalrun Havelte 2019
15 mei 2019 Danny

Havelte 2019

Afgelopen zondag hebben we met de jeugd groepen van Thor weer een hartstikke leuke run gelopen in Havelte. We hadden prachtig mooi weer, er was lekker veel modder en we mochten eindelijk het water in!

Thijs Weedage werd 8ste en Tjeerd Visser 9de bij de JSR 10-11 Heren. En Gwen Kelderman werd 2de bij de JSR 10-11 Dames. Bij de 4.5 km individueel jeugd, veroverde Niels Berger de 3de plaats.

We hebben het nog even met Gwen Kelderman over de survivalrun in Havelte gehad. Gwen heeft namelijk al heel veel runs gelopen en veel prijzen mee naar huis genomen. Hoe doet ze dat toch? Heeft ze nog tips?

Thor: Hoi Gwen! Gefeliciteerd met je tweede plaats. Hoe heb jij je voor de survivalrun in Havelte voorbereid?
Gwen: Ik heb heel veel getraind, alleen de dagen voor de wedstrijd niet. Ook heb ik veel pasta gegeten en ben ik op tijd naar bed gegaan.

Thor: Vond jij het water ook zo koud? En heb je nog tips voor ons wat we moeten doen als het water zo koud is?
Gwen: Ik vond het water ook koud. Als je in het water bent moet je goed door ademen, niet in paniek raken en door gaan met zwemmen. Als je stopt met zwemmen krijg je het nog kouder.

Thor: Wat was de leukste hindernis?
Gwen: Er lagen allemaal tonnen in het water. En je moest eerst het water in en dan over de tonnen heen. Ook de glijbaan in het water was leuk!

Thor: Wist je dat je een prijs had gewonnen of had je nog geen flauw idee?
Gwen: Ik wist het een beetje. Bente deed namelijk niet mee en die is best goed maar Mette deed wel mee. Mette werd uit eindelijk 6de. Met een ander meisje die ik nog niet kende was het heel spannend. Bij de eindhindernis gleed ik uit de ringen waardoor ze me inhaalde. Er was zo’n 6 seconden verschil. Zij werd 1ste en ik 2de.

Thor: Volgende keer de ringen oefenen zonder tape?
Gwen: Ja!

Thor: Heb je nog tips voor Thorianen die ook een run gaan lopen?
Gwen: Heel veel trainen, conditie opbouwen, op techniek klimmen, plezier hebben en niet stressen!