Thor in the wetlands

Thor in the wetlands
13 november 2022 Danny

Afgelopen zaterdag 12 november vond de jaarlijkse survivalrun te Vollenhove plaats: Veno in the wetlands. De 20ste editie alweer! Er stonden zo’n 60 thorianen aan de start, in bijna alle categorieën.

Het was een prachtige dag, die begon met dichte mist en 4 graden, maar later warmde het op tot zo’n 13 graden en een zonnetje.

 

De run begon redelijk rustig door het park, daarna splitsten de routes op in de 9km en 20km. De 20km ging helemaal buitenom langs het water met extra lusjes en pittige hindernissen. De 5 en de 9km liepen dwars door de weilanden, naar de eerste echte combi, waar de lange survivalrun (LSR) er ook weer bij kwam.

Later bij de beruchte duikers onder de weg door, mocht de 5km linksaf, richting de finish. De 9 en de 20km mochten door de duiker naar het zwaarste gedeelte van de run; diepe modderpaardjes, de oldenhof combi’s, de paddenpoel en de kromme steeg.

Na dit zwaarste gedeelte gehad te hebben, mochten de deelnemers vol gas door de modder op weg naar het finish terrein. Nog een paar swingovers, door het water, en toen de eindhindernis.

 

En al die thorianen hebben ontzettend goeie prestaties neergezet. Bij de LSR 40+ hebben Alexander van Dalfsen en Gerbrand Bleijenberg een 7e en 10e plaats bemachtigd. Jelle Willems was 15e overall.

Bij de jeugd 15-17 jaar heeft Gideon Messelink in een groot deelnemersveld van 58 jongens een 5e plek weten te halen. Bij de dames 12-14 jaar van de wist Gwen Kelderman met maar 3 minuten verschil met de nummer 1 een 7e plek te behalen.

Bij de korte survivalrun(KSR) wist Theo van Capellen een zeer nette tijd neer te zetten, goed voor een 5e plaats en heeft Dries Kelderman wederom bij de KSR 50+ podium gelopen en is 18e overall.

Ook bij de recreanten waren de thorianen sterk aanwezig, zo rende trainster Benita Hofstede zichzelf naar de top 3 bij de 5 kilometer dames.

 

Wederom was Thor Zwolle in grote getallen aanwezig en naast dat er goede tijden zijn behaald, was het plezier ook af te lezen. Wat uiteindelijk het belangrijkste is!

Dit was niet mogelijk geweest zonder de goede organisatie en staat de run voor volgend jaar bij vele thorianen alvast op de agenda.

 

Op naar de volgende run in Dinxperlo!