Thoriaan en trainer Theo kampioen ONK koppelrun samen met broer Thom!

Thoriaan en trainer Theo kampioen ONK koppelrun samen met broer Thom!
7 november 2022 Danny

Op zondag 6 november vond er weer een suvivalrun plaats en deze keer niet zomaar eentje. Survivalrun Groningen organiseerde voor de eerste keer het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Groningen Koppelrun! De koppelrun bestond uit een route van 8.5 km. Daarnaast was het ook mogelijk de route recreatief te lopen of een kortere variant van 5 km te kiezen.

De run begon met wat losse hindernissen en glijdend over alle modderpaadjes. De koppels moesten goed samenwerken door samen rennend een ton te dragen, een autoband bij de apenhang mee te nemen, samen balanceren op een slackline of SUP-board en tactisch dezelfde laantjes achter elkaar te klimmen. Ook was er veel variatie in de soms erg uitdagende swingovers.

Uiteraard waren er Thorianen van de partij.
Onder andere hebben Gwen Kelderman en Gwen Hoekstra het onwijs goed gedaan met een 5e plek voor de koppelrun jeugd!
En hoewel het helaas geen apart klassement was, zouden Eric van der Ham en Dries Kelderman 1e zijn geworden in de 50+ categorie. Uiteindelijk is het nu een knappe 18e plek geworden voor hen in het heren klassement!

Daarnaast hebben we nog de Van Capellen-broers die samen de koppelrun hebben gelopen. Theo van Capellen en Thom van Capellen waren binnen een uur alweer terug en hebben daarmee een welverdiende 1e plek weten te bemachtigen en mogen zich als eerste Nederlands kampioen koppelrun noemen.

Ook hebben een hoop andere Thorianen met veel plezier de verschillende afstanden afgelegd en heeft Thor Zwolle zich weer goed laten zien!